Higo Mental

TALLER DE MEMES FEMINISTES / LA PANERA, MERCAT DEL PLA (LLEIDA) / 28-04-2021

Què és un meme? Quins continguts audiovisuals consumim? Pensem sobre el contingut i les implicacions de les imatges que consumim? Quina relació hi ha entre la cultura visual i el patriarcat? Ens posicionem al respecte? Quin paper té l’humor en les nostres vides? Quan fem bromes? De què riem?

Aquest taller, programat per La Panera (Lleida) i pel Casal de la Dona el 28 d’abril dins el marc de l’exposició Feminista havies de ser al Mercat del Pla, va tractar, d’una banda, de posar en valor l’impacte de la cultura visual en el nostre dia a dia i, per l’altra, d’oferir una sèrie d’eines i metodologies per apropiar-nos d’aquestes imatges i hackejar-les emprant l’humor com a estratègia. Així mateix, es va explorar la idea de "meme íntim" amb la intenció de treballar amb imaginaris que en apel·lessin d'una manera més personal.

El taller es va realitzar, al matí, amb un grup d’alumnes de l’escola Escola d’Art Municipal Leandre Cristòfol i, a la tarda, amb un grup obert.

A continuació es mostren algunes de les referències que ens van permetre enriquir les discussions i també alguns resultats dels exercicis que vam dur a terme.Yolanda Domínguez, Poses, 2011.Barbara KrugerEulàlia GrauCol·lectiu Autoenganys